HET BEGINT MET...

... Een eindeloze passie voor muziek, voor stemmen,
en voor communicatie.

Hallo, ik ben Martijn Kolkman. Geboren op 22 april 1978 in Haarlem en al zestien jaar voice artist. Daarnaast ben ik sinds 2005 DJ op radiozender Qmusic.

​Het begon ooit op mijn zolderkamer met een eerste studio, mijn passie voor inspreken, muziek, radio en televisie. Op mijn negentiende werd ik aangenomen als DJ bij Radio 538. In de bijna zeven jaar dat ik daar heb gewerkt heb ik me, náást het presenteren van radioprogramma’s, verder ontwikkeld als assistent music director en producer van onder andere de Nederlandse Top 40, Wessel van Diepen en Erik de Zwart.

In 2004 en 2005 heb ik twaalf maanden gewerkt voor RTL Nederland; ik maakte een dagelijks radioprogramma voor de radiozenders Yorin FM en RTL FM en voor de televisiezenders RTL4, RTL5, SBS6 en Net5 heb ik diverse televisieprogramma’s ingesproken.

Als je mijn stem hoort moet je misschien wel denken aan programma’s die je de laatste jaren hebt gezien zoals:

Het Kinderziekenhuis, Dokters, Hart van Nederland, Hells Kitchen, Bondi Rescue, Trauma Centrum, Shownieuws, De Lotto Trekking, Altijd Jong en Je Eigen Droomhuis.

Ook heb ik al veel bedrijfsfilms en animatievideo’s ingesproken. Dit was onder andere voor het Ministerie van Volksgezond, Welzijn en Sport, maar ook voor de Gemeente Overbetuwe, de VVV Zeeland en ABN-Amro.

Wat kan je van mij verwachten?

De stem die je kiest voor je productie moet de boodschap op een geloofwaardige manier overbrengen. De juiste stem vinden kan een lastige klus zijn, want welke stem past het beste bij jouw productie? Of mijn stem geschikt voor jouw productie kun je beoordelen door te luisteren naar mijn stempresentatie.

In de zestien jaar dat ik als voice artist werk, heb ik een flinke lijst met namen van tevreden klanten opgebouwd, waar ik met veel plezier en passie voor werk.

Uiteraard werk ik als zelfstandig ondernemer met een VAR-verklaring.

 

Achtergrond
Een tekst van papier tot leven laten komen is een vak apart. Om de juiste ‘tone of voice’ te bereiken moet je je inleven in een product, kwaliteit leveren en vlot werken. Deze vaardigheden heb ik ontwikkeld door véél in te spreken.

 

Eigen studio
Vanuit mijn studio aan huis kan ik direct teksten voor je inspreken, dit altijd binnen 1 dag. Hiervoor gebruik ik onder andere een Neumann TLM 103 microfoon. Dit is één van de meest gebruikte microfoons in opnamestudio’s. Het aanleveren van een geluidsbestand is mogelijk in WAV of MP3 formaat.

MAAK EEN BOEKING/MEER INFORMATIE